woensdag 3 november 2010

De wereld rond op zoek naar jezelf. Een slecht idee?

Eat, Pray, Love. In één woord: subliem. Een film uit de duizend. Voor velen langdradig en melig, voor mij de hemel op aarde. Een pareltje vol prachtige zinnen, landschappen en Julia Roberts.


Liz, een getrouwde schrijfster uit New York, beseft plots dat ze niet meer verliefd is op haar man. Wanneer ze in Bali een medicijnenman, Ketut, gaat bezoeken die vertelt dat ze zal scheiden en naar zichzelf op zoek zal gaan. Uiteindelijk verlaat ze haar echtgenoot en stort zich in een kortdurende affaire met een jongere man. Wanneer dat ook stroef loopt wilt ze zichzelf gaan ontdekken, door een jaar op reis te gaan. Eerst in Rome, daarna in een meditatie kamp in India en eindigend in het prachtige Bali, waar ze de oude Ketut weer gaat opzoeken. En de weg in haar eigen hoofd en hart vindt. Het evenwicht in haar leven."Do not look at the world through your head; look at it through your heart." - Ketut

Ik herkende mezelf er helemaal in. Zelf denk ik ook teveel na, tater ik maar door over onbenullige dingen en weet ik nooit goed wat er met me scheelt. De droom om mezelf te ontdekken door op verre reizen te vertrekken zit bij mij ook verscholen in mijn hoofd. Door de film zijn al mijn dromen naar de oppervlakte aan het drijven en nu voel ik de drang om ze te verwezenlijken des te meer. Wist je dat de film gebaseerd is op een boek? Eat Pray Love geschreven door Elizabeth Gilbert Een boek dat ik meteen ga kopen. En tot mijn bijbel ga dopen. 

"So the holy truth of the whole adventure here in India, is in one line: "God dwells within you...as you." God's not interested in watching a performance of how a spiritual person looks and behaves. The quiet girl who glides silently through the place with a gentle, ethereal smile...who is that person? It's Ingrid Bergman in "The Bells of St. Mary's" – not me. God dwells within me...as me." - Liz
 Nog niet overtuigd? Kijk en ren naar de bioscoop!

4 opmerkingen:

 1. Ik heb het boek vast gehad maar ik denk dat ik op die moment niet echt klaar was om het te lezen!

  De film wil ik anders echt wel gaan kijken, als ik nog eens de tijd vind. :) Hij lijkt me echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze film leek me nou juist helemaal niets.. (A) haha! Ik ga er iig niet voor naar de bios; misschien dat ik hem een keer kijk op dvd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. uw krullig buurmeisje (foh evaaah)3 november 2010 om 13:05

  Hoe leuk om eens te lezen dat er iemand de film dus echt goed vind, want totnutoe dacht ik eigenlijk (door andere recensies enzo) dat dit echt een domme film was :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil 'm ookkk zien, maar ik krijg maar niemand mee. Dan maar wachten op de dvd, zucht.

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!