donderdag 4 augustus 2011

Blythes, a taleIk zag ze voor het eerst op Katie's blog en was op slag verliefd. Wat zijn die schattige poppetjes toch? En wat maakt ze er prachtjes van! Ik wilde er al snel het fijne van weten en ontdekte het verhaal achter Blythes.

Blythes zijn 35cm grote poppetjes met enorme hoofden die in 1972 gecreëerd zijn door Allison Katzman. Jammer genoeg kende ze er destijds niet veel succes mee, wegens te angstaanjagend voor de kinders. Plots kenden ze een ware opstoot en waren de knapperds niet meer weg te krijgen uit de kinderkamer. Maar niet enkel kinderen zijn er voor gevallen. Ook volwassen vrouwen houden zich tegenwoordig druk bezig met hun schatjes. Wat ze zo speciaal maakt? Hun schattige egale huidje, de grote glanzende ogen die van kleur kunnen veranderen, ... Gewoonweg alles. Je kan de pop helemaal customizen naar eigen goesting. Heel leuk voor knutselige meiden met kriebelende vingers!


Helaas zijn ze, ook op Ebay, totaal onbetaalbaar voor een arme studente als ik. Je telt al snel 150€ of meer neer voor zo'n lieveke. Maar het ergste is... Ik wil er nu ook één! (of twee, of drie, of...)


Ken jij Blythes?
Heb jij leuke boeken, websites of andere leuke weetjes over deze schone schatjes?

Ik hoor het graag van je!

Alle foto's afkomstig van Katie's Flickr.

~~

2 opmerkingen:

Voel je vrij een berichtje achter te laten!