woensdag 22 februari 2012

Dagen zonder vlees

Het is zover. Dagen zonder vlees gaat weer van start. Ik heb er nog nooit aan meegedaan, maar de laatste tijd ben ik nogal in de ban van uitdagingen. En deze uitdaging ga ik maar al te graag aan. Aangezien ik mijn blog stilletjes aan omtover tot een 'groene' blog (hierover snel meer), past deze uitdaging er perfect in. 40 dagen lang ga ik een poging wagen om zo weinig mogelijk vlees, vis of gevogelte te eten. Per dag dat ik geen vlees eet,  verklein ik mijn ecologische voetafdruk met maar liefst 11m²! Zelf ben ik al geen grote vleeseter, maar echt zonder kan ik nog niet. Ik kijk er naar uit om leuke receptjes te ontdekken en te proeven van al dat vegetarisch lekkers. Ik ben niet zo bekend met vegetarische maaltijden. Dus alle tips zijn welkom!

Leuke receptjes en mijn ervaringen zullen hier gedurende die periode wel sporadisch te lezen zijn. Blog je hier zelf over of ken je interessante blogs over vegetarisch leven? Ik hoor het graag!


"11?! Da's kei veel!"

Dagen zonder vlees gaat door van 22 februari tot en met 7 april.
Wil je ook mee doen? Meld je dan hier aan!

~♥~

5 opmerkingen:

 1. haha zo moeilijk is t toch niet? vleesvervangers zijn net zo nice, en als je echt vegetarisch bent, kan je vlees na een aantal jaar al niet eens meer goed binnenhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supergoed idee, het geeft ook altijd wel een fijn gevoel om wat bewuster met je eten bezig te zijn.

  Wat een leuk filmpje trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hei, ik ben ook een geweldige vleeseter en zo'n iniatief zou voor mij ene geweldige uitdaging zijn. Alleen is er hier in Noorwegen zo weinig vlees dat ik de laatste maanden verplicht ben geweest minder vlees te eten. En eigenlijk gaat het wel :-).
  Succes!

  Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yaaaaay, yes you can! Kzal binnenkort mijn lievelingsvleesloos receptje eens posten se, kunt ge misschien inspiratie uithalen!

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!