zaterdag 12 mei 2012

Drieëntwintig


Drieëntwintig. Jawel, gek genoeg staan er zoveel kaarsjes op de taart. En dan nog wel op de mijne. Ik? De meest wispelturige en chaotische persoon op aarde. Altijd op zoek naar spanning en terwijl klagend dat er geen moment rust te vinden is. Zoekend naar saaie momenten, maar angstig voor de sleur. Ja zeggen en neen bedoelen. Altijd in dromenland zitten, al neemt piekerland het vaak ongegeneerd over. Piekeren over stoppen met piekeren, wat uiteindelijk toch nooit lukt. Angst voor het onbekende, maar het onbekende wel opzoeken. Vrolijk opstaan en ongewild humeurig de deur uitwandelen. Om dan weer vrolijk op de trein te stappen.. Het is moeilijk mezelf te omschrijven, zijnde een vreselijk wisselvallig persoon. Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe ga ik met mezelf om? Vragen die ik op deze zo volwassen horende leeftijd nog steeds niet kan beantwoorden. Zal ik ze ooit wel kunnen beantwoorden? Gepieker. Angst. Mijn gevoelens overvallen me steeds weer. Volgens mij ben ik niet te doorgronden. Hoe hard mijn omgeving dit ook wilt. Hoe hard ik het daardoor zelf ook wil. Verstoppertje spelen met mijn gevoelens, dat doe ik gewoon graag. Maar vandaag verstop ik niet dat ik drieëntwintig werd en vreselijk angstig ben voor wat komen zal. Want bereikt heb ik nog niet wat ik bereiken wilde. En is dat nu niet het schone aan het leven: het onwetende? Ik zal er nog wel een jaartje over piekeren.

En voordat jullie denken dat ik een volkomen depri persoon ben, wil ik eventjes melden dat ik, terwijl dit bericht verschijnt, 100% aan het genieten ben van mijn drieëntwintigste verjaardag!

~♥~

15 opmerkingen:

 1. Oei ondanks al je gepieker, een enorm fijne verjaardag gewenst, gefeliciteerd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hiep hiep hoera, een hele fijne verjaardag gewenst! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel een mooi geschreven tekstje. Over of je een goeie schrijfster bent of niet hoef je dus al niet te piekeren :) Fijne verjaardag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wij schillen net twee weken in leeftijd! Gelukkige verjaardag, Stier! Ondanks die gevoelens (die ik best wel herken), vind ik het leuk om te lezen dat je 100% geniet van vandaag. Profiteer er maar van!

  Ha, best gek. Normaal wens ik mensen altijd iets persoonlijk toe op hun verjaardag, maar ik heb jouw blog nog maar pas ontdekt. Misschien dit dan: dat je in je drieëntwintigste levensjaar nog veel fijns mag bloggen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat mag je me zeker toewensen :) Moet je nog verjaren?

   Verwijderen
  2. Nee, ik ben twee weken ouder. :)

   Verwijderen
  3. Haha, een heel erg late proficiat dan voor jou!

   Verwijderen
 5. gefeliciteerd! er komen nog genoeg jaren om al je dromen waar te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En nu een echte gelukkig verjaardag!

  Stefan was op zijn eenentwintigste verjaardag vrij negatief. "21 en nog niets bereikt!" Mij kwetste dat nogal, want ik vond dat hij echt niets te klagen had: goeie familie, vrienden, goeie gezondheid, goeie resultaten in een opleiding die hij zelf had gekozen en die hij graag deed... En mij had hij toen ook al gevonden. Ik heb op professioneel vlak nog maar weinig bereikt, maar verder voel ik mij 'rijk'. Maar iedereen bekijkt dat natuurlijk allemaal anders...

  Hoe dan ook: geniet er nog van! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn zwakke momenten. En dan schrijft ik het best. Ik baal redelijk vaak over mijn diplomaloosheid op mijn 23e. Maar ik mag zeker niet klagen over mijn leventje. Het lijkt soms gewoon makkelijker als alles normaal verloopt in het leven. Helaas is dat nooit het geval :)

   Verwijderen
 7. Ik word dit jar ook 23 en ik heb ook nog geen idee van wat ik wil en wie ik ben..=)

  VAN HARTE GEFELICITEERD, een fijne dag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh Jessi, ik heb gister de film Tiny Furniture gezien en de eerste afleveringen van de serie Girls, en dat sluit hier volledig op aan; al die twijfels, zoveel gepieker, en dat op een komische en wat satirische manier in beeld gebracht. Veel grappige dialogen door meisjes die zich zelf nog moeten vinden/zoeken (zij zijn net afgestudeerd). En dat allemaal geschreven, geregisseerd en gespeeld door Lena Dunham, je moet het maar eens opzoeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd Jessi! Heet gepieker komt mij ook bekend voor, het is natuurlijk een cruciale leeftijd, tussen studies in, of middenin een studie. Een leeftijd dat er ook enorm veel van je verwacht wordt, en "gewoon" werken en studeren niet langer genoeg lijkt te zijn... iedereen jaagt zijn dromen na, waardoor het soms kan lijken alsof je zelf stilstaat... maar geniet er enorm veel van, een heeeele fijne, eh, belated birthday, want ik ben natuurlijk te laat met dit schrijven :D

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!