woensdag 6 juni 2012

Mijn minimoestuin


In de buurt van mijn thuis in la Wallonie ging er onlangs een Action open. Ik had er al zoveel leuks over gehoord, dat ik meteen op onderzoek uitging. Mijn ogen - en mond - vielen open van verbazing. Ze hebben er werkelijk alles! Aan spotprijzen! Ik heb me serieus moeten inhouden om niet heel de winkel leeg te kopen. (voor wie niet op de hoogte is van mijn voornemen tot consuminderen lees hier.) Mijn oog viel al snel op twee potjes. Potjes om aardbeien en tomaten te kweken. Ik was meteen verkocht. En bij deze ben ik nu in het bezit van mijn eigenste minimoestuin voor slecht 89 eurocenten. De komende weken moeten ze in een lichte en warme omgeving vertoeven. En aangezien mijn studio in Leuven in deze periode van het jaar een ware sauna is, vergezellen ze mij hier. Of mijn minimoestuin dit jaar nog lekkers tevoorschijn zal toveren, weet ik niet. Maar fijn vind ik het wel. In moestuintjes ben ik een echte leek. Voor alles een eerste keer zeker?
~~

5 opmerkingen:

 1. jaaa leuk he de Action <3
  deze mini groentetuintjes kende ik nog niet, maar zo leuk! misschien banjer ik zometeen wel even door de regen naar 't dorp om ook eens te kijken, hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De action is weliswaar een must-have-seen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Valere Oversteyns6 juni 2012 om 13:22

  sorry maar ik oogst al jaren uit mijn eigen tuin! Laat het dus niet bij je bloempotexploten blijven.... In La Wallonie moet zeker een voldoende stukje tuingrond beschikbaar zijn om je wildste probeersels in de grond te stoppen. Ik teelt al jaren kruiden, groenten en fruit op basis van onze dagelijkse GFT-afval die wij na jaren omgezet zien in vruchtbare tuingrond die we dan weer gebruiken in 1x1 meter tuinbakken om zowat alle groenten en fruit in te kweken en dat levert ongelooflijke resultaten op van asperges over witloof, shii-take en oesterzwammen! Gewoon experimenteren en doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg! De Action is hierin wel echt briljant, ze hebben daar ook echt alles!

  www.fashiable.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, zo leuk! Moesten mijn moeke en vake (die naast ons wonen) nu geen grote tuin hebben, zou ik ook direct die zaadjes in de action gaan kopen :). Ze hebben blijkbaar ook een klavertjes vier kweekset! En volgens mij maken ze vakantieblaadjes nog, ze hebben toch een site waar je ze kan bestellen :).

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!