donderdag 2 augustus 2012

Alles over rozenwater


Ik kwam onlangs tot het besef dat ik eigenlijk geen enkel natuurlijk verzorgingsproduct op mijn lichaam smeer. Sinds ik de blog Olea van Zoë heb ontdekt, ben ik in de ban geraakt van natuurlijke verzorgingsproducten. In al de producten die ik gebruik zitten een hoop stoffen die niet biologisch afbreekbaar zijn (zoals parabenen) en die toch niet zo goed zijn voor onze gezondheid als eigenlijk wordt beweerd. Allemaal niet zo positief dus. Aangezien ik een gevoelige huid heb en mijn gezicht enorm vettig wordt, is het voor mij belangrijk (en ook moeilijk) om de gepaste producten te vinden. Ik ben dus van plan om stilletjes aan op zoek te gaan naar natuurlijke varianten van mijn verzameling verzorgingsproducten.

Bekijk zeker eens dit filmpje over de cosmetica industrie.


En ik zet mijn eerste stap bij rozenwater. Rozenwater is een 100% natuurlijk product dat zowel in de badkamer als in de keuken gebruikt kan worden. Het ontstaat als bijproduct bij het distilleren van essentiële oliën van rozen voor gebruik in parfum. Het werkt antibacterieel en helend en geeft het haar een natuurlijke glans. Ik gebruik rozenwater sinds een week of twee als toner. 's Morgens en 's avonds reinig en verfris ik mijn gezicht met een beetje rozenwater. Net wat mijn vette en gevoelige huid nodig heeft. Normaal gezien gaat mijn huid al snel glanzen en na een nachtje slapen is mijn huid enorm vettig. Niet erg aangenaam dus. Sinds ik rozenwater gebruik, is dat probleem van de baan. Mijn huid is opvallend zacht en voelt veel minder vettig aan op het einde van de dag. Rozenwater is vanaf nu niet meer weg te slaan uit mijn toiletzak.


Tip: Rozenwater is een heel veelzijdig product. Je kan rozenwater blijkbaar ook gebruiken als oogmasker. Een wattenschijfje natgemaakt met rozenwater gedurende een half uurtje op je ogen leggen, zorgt voor een verfrissend effect.

Het voelt zo goed om mijn gezicht elke dag te reinigen met een 100% natuurlijk product. Wat moet dat wel niet geven als ik al mijn gezichtsproducten vervang door een natuurlijke variant? To be continued...

Vergeet zeker niet mee te doen aan mijn weggevertje.

~♥~

14 opmerkingen:

  1. Cool, klinkt niet verkeerd, waar koop je dit?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Normaal gezien in de supermarkt, maar je kan het niet overal vinden.

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Op de Zuidmarkt in Brussel :) Maar ik heb de flesjes ook al in de supermarkt zien staan!

      Verwijderen
  3. Ik kocht het al bij Delhaize. Ik gebruik het ook (niet puur, maar vermengd met appelzijn en nog dingen die ik me niet meteen meer herinner... oeps), maar het werkt dus inderdaad goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk dat je m'n blog vermeldt! Ik gebruik ook dagelijks rozenwater op mijn gezicht en zie al veel verbetering (minder droge plekjes en minder puistjes!) :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zeer interessant! Ik probeer er mee rekening te houden, maar het is absoluut niet eenvoudig. Vooral niet omdat die lijst met ingrediënten meestal volledig chinees is. Ik ben wel fan van de Yes to carrots/cucumber/blueberries lijnen. Die doen toch al ietsje beter hun best om bijvoorbeeld al cosmetica zonder parabenen te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb vaak last van droge plekken op m'n huid. Heb al ondervonden dat gewone bodymilk (NIVEA) niet echt helpt. Helpt rozenwater daar ook tegen ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rozenwater reinigt de huid. Daarna moet je nog een dagcrème aanbrengen. Jij hebt iets nodig tegen de droge/gevoelige huid. In de winter gebruik ik daarvoor de dagcrème van Nivea met de roze dop :) Je moet er wel genoeg van smeren en het de tijd geven om in te trekken.

      Verwijderen
  7. Bedankt voor het advies :) zal ik zeker proberen. In de hoop dat die droge plekken dan weg gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb ook een tijdje rozenwater gebruikt, weet niet waarom ik daar toen weer mee gestopt ben.
    Toch maar weer gaan kopen. Waar heb jij het gekocht? Ik vind het flesje erg leuk namelijk ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb ook rozenwater gekocht bij de Tokko zonder alcohol dit werkt goed, en ruikt zo lekker!
    Leuke blog, ik volg je volg je me terug?
    Groetjes Arja

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb je blogpost op mijn blog gezet, ik vindt hem zo goed omschreven!
    Heb je link en website uiteraard vermeld!

    Groetjes Arja

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Kira, voor die droge plekken raad ik Arganolie aan. Een natuurlijk product en ook schitterend voor de huid, het haar en de nagels!

    BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!