maandag 3 september 2012

La douce France: part 3

Volg mijn reis doorheen la douce France, samen met le boyfriend, in 2011.


Derde stop: Versailles.
Na Normandië en Parijs, gingen we door naar Versailles. Daar bezochten we het immense domein op slechts één dag. Veel te weinig, zo bleek al snel. Het leuke aan Versailles was dat het ganse bezoek aan het domein voor studenten gratis was! Over budgetvriendelijk gesproken. We brachten dan ook een uitgebreid bezoek aan het kasteel en bezochten de privévertrekken van de koning. Dankzij een zo goed als onverstaanbare gids (le boyfriend zag een Franse gids niet zitten, dus werd het Engels) hebben we niets van het verhaal verstaan. Wat wel jammer was. Fransen en Engels, geen perfecte combinatie. 

Mijn liefde voor Barok en Romantiek is na ons bezoekje aan Versailles nog meer aangesterkt. De prachtig ingerichte kamers waren hemel op aarde. Een dagje in die periode vertoeven is een grote droom! En als het kan in het enorme domein van Versailles. De enorme tuin, als het zo nog genoemd kan worden, is een waar paradijs. Veel te groot om op één dag te doen natuurlijk. Mijn doel van de dag was het schattige dorpje van Marie Antoinette zien. En daar ben ik in geslaagd. Ik voelde me in dromenland. Het kleine meisje in mij was in alle staten. Versailles ga ik zeker nog eens bezoeken!


Onze vierde stop werd het zuiden van Frankrijk. Na de druilerige zomer van vorig jaar, konden we al die zon wel gebruiken. Jammer genoeg hadden we weinig schaduw, waardoor mijn gevoelige huidje enorm hard klaagde. Speciale foto's van onze derde stop heb ik niet echt. We hebben er vooral genoten van de rust, die we allebei meer dan nodig hadden. Samen.

Een roadtripke doorheen la douce France zie ik zeker nog eens zitten! Er zijn nog wel duizend plekjes die ik in ons buurland wil gaan bezoeken. 

~♥~

4 opmerkingen:

  1. Wat een leuke foto's. Lijkt me echt een fantastische reis... Grts Mina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een prachtige foto's! Volgensmij hebben jullie echt een fantastische reis gehad! Ik zou er ook erg graag een keertje heen willen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In Versailles ben ik nog nooit geweest, het lijkt me daar zo mooi! En opnieuw prachtige foto's ja :-).

    BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!