maandag 5 november 2012

Consuminderen in juli, augustus en september

Mijn plan om te consuminderen viel deze zomer bijna aan diggelen. Ik kon vaak de drang niet weerstaan om eens een wandelingetje doorheen de winkelstraat te maken en moest me elke keer weer tegenhouden om al dat moois te kopen. De solden heb ik flink getrotseerd, maar ik heb toch mijn maximum aantal aankopen elke maand bereikt. Jawel, ik kocht deze zomer vier nieuwe stuks. En ik vind het eigenlijk wel erg.

Hoed: Claire's, schoenen: Sacha

In juli kocht ik schoenen en een hoed in solden. Ik ging naar de stad om deftige nieuwe schoenen te kopen. Ik heb drie (!) paar schoenen moeten wegsmijten (stomme wegwerpmaatschappij) en had dus een tekort aan waterdichtheid in mijn stappers. Mission failed. Ik kwam naar huis met, wel waterdichte, hakken. Niet mijn oorspronkelijke plan, want ik draag nooit hakken. Gelukkig ben ik erg blij dat ik die stap heb durven wagen. De hakken worden gedragen, zijn waterdicht en ik voel me eindelijk eens op en top vrouw wanneer ik ermee door de stad paradeer! Miskoop? Net niet! Schoenen tweedehands kopen is gewoon echt moeilijk. De hoed kocht ik voor een bepaalde reden die ik momenteel nog niet kan en mag verklappen. Mijn kleine geheimpje, gnigni ^-^ Miskoop? Helemaal niet!

Ketting: Mango, jas: H&M

In augustus kocht ik ook weer twee stuks. Een ketting, die ik eigenlijk niet nodig had maar te mooi vond, en een blazer. De ketting was een impulsieve aankoop, foei. De blazer had ik echt nodig. Nu de temperaturen weer aan het zakken zijn en mijn enige herfstjasje vorig jaar tijdens het uitgaan werd gestolen, had ik dringend nood aan een nieuw exemplaar. Een tweedehands heb ik niet meteen gevonden, dus besloot ik een nieuwe te kopen. Ik heb maar één herfstjasje, dus het is zeker geen miskoop.


In september kocht ik een schattig paar speldjes op de Markt van Morgen voor slecht 3€. Nu mijn haren alsmaar langer worden, gebruik ik meer en meer speldjes. Na een hoop saaie speldjes op te gebruiken, en ook te verliezen, werd het tijd voor wat meer kleur.Of ik ze écht nodig heb? Neen.

Ik kocht dus drie stuks die ik écht nodig had en deed twee impulsieve aankopen. Maar miskopen zijn het niet. Toch moet ik meer nadenken over mijn aankopen. Het belangrijkste is dat ik eruit leer, toch?

Ondertussen heb ik ook mijn regels eventjes aangepast. Ondergoed, sokken en nylonkousen worden niet meegeteld. Aangezien die wel redelijk belangrijk zijn. Mits niet te overdrijven natuurlijk!

~♥~

5 opmerkingen:

 1. Goed bezig! :-) Ik heb ook 'gezondigd', maar soms moet je gewoon iets kopen he. Benieuwd naar het verhaal achter de hoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het juist ontzettend knap van je dat je zo weinig hebt gekocht! Als ik kijk naar alles wat ik heb gekocht de afgelopen maanden - terwijl ik toch echt een voorstander van consuminderen ben - dan schaam ik me diep...

  Complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat je niet te streng voor jezelf mag zijn. Ik weet dat de mens zou moeten consuminderen, maar soms moet je je is laten gaan. één keer in het jaar ofzo :D niet ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik liet me gaan wat sokken en nylonkousen betreft, omdat ik een bon had van de veritas. Dat telt ook, hé? :)

   Verwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!