vrijdag 16 november 2012

Een nieuw avontuur


Ik kan het eindelijk van de daken schreeuwen. Het is geen groot geheim meer (stiekem verklapte ik het hier al). Volgend semester zal ik gedurende 11 weken stage lopen in Suriname. SURINAME MENSEN! Vreugdedansje door mezelf! Van begin februari tot eind april zal ik te vinden zijn in dit exotische land in Zuid-Amerika. Ik ga er schrijven voor een krant in de hoofdstad Paramaribo. Een droom waar ik al een jaar naar uitkijk. Waar ik al een jaar voor aan het sparen ben. Een verhaal dat ik al een jaar met jullie wil delen. Terwijl ik dit schrijf, geloof ik mijn eigen woorden nog steeds niet. Maar het is waar. En officieel, nu het is gepubliceerd op mijn blog. 

Mijn aanvraag is goedgekeurd, de vliegtickets zijn besteld. Nu is het tijd voor het zware werk: mijn valies. Want wat neem je in godsnaam mee naar een exotisch land? En nog belangrijker, hoe krijg ik alles in één valies gepropt? In tegenstelling tot mijn roadtrip naar Frankrijk met de auto, mag ik deze keer enkel het noodzakelijke meenemen. En voor mij is dat een heuse opdracht. Ik krijg al kriebels in mijn buik als ik er aan moet denken. 

Ik ga op avontuur. Een écht avontuur. Ik ging misschien wel al eens twee weken op mediacursus naar Moskou, waar ik op zich al een avontuur beleefde. En roadtrippen door Frankrijk bleek ook al een heuse karwei. Maar deze keer ga ik lang weg. Erg lang. En ver! De wereld ligt voor mij open en dat voelt goed.

IK GA NAAR SURINAME!

En ja, ik ben heel enthousiast! :)

Samen met twee medestudenten ga ik aan dit grote avontuur beginnen. En dit avontuur zal ik met jullie delen. Hier, op deze blog. Ik excuseer me nu al voor de overmaat aan Suriname gerelateerde posts.

Heb jij al eens zo'n grote reis gemaakt? Handige tips zijn altijd welkom!

~♥~

9 opmerkingen:

 1. Wauw Jessi, wat een geweldig avontuur ga je tegemoet! Van mij lag je ons flink overspoelen met fijne verhalen en belevenissen. En qua koffer pakken; wel het meeste is overal ter wereld gewoon te koop, dus maak je daar niet te veel zorgen om :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WAW! Ik kijk al uit naar verslagjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat gaaf zeg! Ik zou er ook graag een bezoek aan brengen.
  xoxo
  Doe mee met de giveaway (€50 shoptegoed) op www.lesismoreblog.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat onwijs stoer zo,n reis te gaan maken en dan voor een krant daar te mogen schrijven gaaf hoor. Ga er van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WOehoe! Ik ben benieuwd naar je verslagjes vanuit Suriname. In mijn laatste jaar zijn er ook verschillende medestudenten naar Suriname getrokken en die hebben daar the time of their lives gehad!

  Een paar tips: laat dingen zoals zeep, shampoo,... thuis. Dat kan je overal kopen en meestal is het goedkoper om het in je land van aankomst te kopen. Maar steek altijd een propere onderbroek en een tandenborstel en een mini-tube tandpasta in je handbagage. Je weet nooit dat je bagage ergens kwijt geraakt en je even moet toekomen met wat er in je handbagage zit. Of dat je vlucht gecanceled wordt en je even moet overnachten op een luchthaven.

  Nog een tip die ik kan geven: doe je zwaarste kleren aan. Toen ik op mijn AFS jaar naar IJsland vertrok, stond ik op 15 augustus in Zaventem met mijn stevige stapschoenen, een winterjas en drie lagen truien. Niet ideaal, maar die zaken namen nu eenmaal te veel plaats in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zó spannend! Vooral dat je er voor een kránt mag schrijven ook! Ik ben al héél benieuwd naar uw avonturen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, super! Suriname is een geweldig land (denk ik, want ben er zelf nog niet geweest). Post maar heel veel foto's en verhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooooh Jessi, ik heb u nog niet gefeliciteerd! Maar echt superleuk nieuws he!!! Gij gaat den tijd van uw leven beleven daar :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. amai leuk dat gaat heel tof zijn! een ervaring voor het leven, ik deed 4 maanden vrijwilligerswerk als vroedvrouw in Ghana, heel tof! maak je geen zorgen over je koffer, veel heb je niet nodig in zo een warm land hoor..achteraf bleek dat je veel daar kan kopen, in ghana kochten we vintage kleren op de markt die van europa kwamen:), dingen als zeep, deet enz vind je vaak in het land zelf en een zakje waspoeder ook, dus niet té veel meesleuren! dan kan je veel souvernirs meenemen, ik ben nog een tweede keer teruggegaan en toen had ik bijna niks bij x

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!