dinsdag 1 januari 2013

2013, welkom

 
2012 is eindelijk voorbij. Het voorbije jaar was een ware emotionele rollercoaster voor mij. Ik ontdekte dat mijn studierichting me toch niet 100% procent ligt dan ik eerder dacht. En ik zat vooral in de knoop met mezelf, maar daardoor leerde ik mezelf beter kennen én (toch al een beetje) aanvaarden. 2012 was over het algemeen een bewogen jaar voor me en ik het er veel uit geleerd, maar ik ben tevreden dat het achter de rug is. Natuurlijk kijk ik ook terug naar alle mooie momenten, die er ook in overvloed waren. Ik ben helemaal klaar voor het nieuwe hoofdstuk in mijn leven. Ik ben helemaal klaar voor 2013. Waarom? Ik zet het eventjes op een rij.

2013 zal het jaar zijn waarin ik:

 • Voor 2,5 maand op buitenlandse stage ga naar de andere kant van de wereld. En die andere kant is Suriname. Ik krijg al kriebels in mijn buik als ik er aan denk. Zo spannend vind ik het!
 • Eindelijk zal afstuderen als journaliste!
 • Vierentwintig lentes jong zal worden. Ik kan het nog steeds niet geloven. Waar zijn al die jaren plots naartoe?
 • Ervoor kies om me, ondanks mijn leeftijd, toch nog aan een master in de culturele studies te wagen.
 • En nog zoveel andere grote stappen in mijn (helaas) volwassen leven zal zetten. En hoewel ik allesbehalve volwassen wil worden - en dat eigenlijk al jaren zou moeten zijn - toch kijk ik stiekem uit naar die grotemensenwereld. Ik zal er wel mijn eigen gekke toets aan geven.

Neen, ik doe niet aan doelstellingen. Ik ga geen lijstje maken met dingen die ik allemaal zou willen bereiken dit jaar. Ik maak alleen maar lijstje van dingen waarvan ik weet dat ze zullen gebeuren. Hoe graag ik ook duizend lijstjes laat rondslingeren in huis, het lukt me bijna nooit om me aan die lijstjes te houden. Het enige lijstje dat ik altijd braaf volg, is mijn boodschappenlijstje. En aan dat lijstje hebben jullie echt niets. Ik wil gewoon gelukkig proberen zijn en doen waar ik zin in heb. Tijd dus om in dit nieuwe jaar te vliegen!

~♥~

9 opmerkingen:

 1. Je moet gewoon doen waar je zin in hebt: zeker doen, hé! :p

  Mijn lijstje is eigenlijk ook maar een opsomming van dingen die ik ga doen. Ok, en de helft van de items is uitschreven tot een doel, maar ik vind het wel motiverend momenteel. En de wereld vergaat niet als ik er niet in slaag.

  Ik vind het wel knap dat je die master nog gaat doen. Ik studeer ook af wanneer ik 24 ben en nu bedenk ik plots allemaal dingen die ik wil worden. Ha, maar verpleegster wil ik ook wel zijn, dus ik zit wel goed met mijn diploma.

  Ik was eigenlijk bang dat ik wat hobby's en interesses achterwege zou moeten laten wanneer ik ga werken, maar dan zou ik mezelf verloochenen, dus het kleine kind in mij, mag rustig in mijn hartje blijven zitten. Serieus zijn heeft zijn nut, maar als er niet gelachen kan worden, dan is er niets aan, hé.

  Ooh, ooh, weer een lange reactie. Wat ik je eigenlijk wil zeggen: veel geluk in 2013! Je hebt enkele mooie vooruitzichten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind 24 helemaal niet oud om nog aan een master te beginnen hé(, maar dan heb ik ook vriendinnen van 26/27 die nu net klaar zijn, en net gaan werken, en ken ik Noren die sowieso niet voor hun 22e of 23e beginnen met studeren "want het is toch gratis en we moeten eerst eens leven en reizen enzo hoor) - ik ben nu een van de oudsten en vind het zo gek dat iedereen op hun 22e al een master kláár heeft. dus inderdaad: gewoon doen wat je wil, gewoon je hart volgen. ik kan er ook alleen maar respect voor uitbrengen :)

  het wordt vast allemaal mooi <3 (ik ben zo benieuwd naar je avonturen in Suriname)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar 24 is helemaal niet oud! Zelf studeer ik geschiedenis en ik ken vééél mensen die een jaartje achterstaan, of 2 jaar, of eerst lerarenopleiding hebben gedaan en dan toch aan een universitaire opleiding beginnen. Klinkt wel tof trouwens, culturele studies, misschien zet ik mij daar op mijn 25e ook nog aan ;)
  Ik heb ook zo'n haat-liefdeverhouding met lijstjes, ze helpen niet altijd, maar het geeft toch een goed gevoel van alles eens te visualiseren ...
  Hopelijk heb je in Suriname tijd om wat te bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je ook Cultuurmanagement overwogen? Zelf heb ik Cultuurmanagement gedaan en vond dat geweldig, maar ik weet niet genoeg over Culturele Studies, dus ik durf de twee niet te vergelijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik heb dat ook dat "al zo oud" en nog iets anders willen gaan studeren. Ik word er 25 en ga nog twee jaar een verkorte bachelor-opleiding gaan studeren, terwijl iedereen rond mij afgestudeerd is en werkt. Ik krijg de hele tijd te horen dat ik niet mag focussen op die leeftijd, maar toch hé... Ahja, zolang je maar iets vindt wat je echt graag doet zeker? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig nieuwjaar! Leuke plannen heb je voor dit jaar :)
  Ik hoop dit jaar mijn bachelor (ongeveer) afgerond te hebben, dan start ik ofwel aan de master, ofwel begin ik aan een BanaBa. Ben benieuwd wat het gaat worden, want ik ben echt een twijfelaar op dat vlak!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, zolang je kan, gewoon blijven studeren! Ik heb ook een paar studies nog overwogen, maar uiteindelijk was bij mij de drang om samen te gaan wonen veel groter. Ik heb daar geen spijt van, maar als huizen niet zo duur waren geweest, had ik wellicht nog wel wat gestudeerd ;-)
  Maak er een fijn jaar van! Je hebt veel om naar uit te kijken, zoveel is zeker!

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!