maandag 21 januari 2013

Suriname


Vliegtickets: check.
Visum: check.
Verblijfplaats: check.
Stadsplan: check.
Nerveus: check. 

Mijn avontuur naar Suriname begint nu wel heel dichtbij te komen en dat maakt me toch een beetje nerveus. Ik heb al wat gereisd in mijn leven, maar langer dan twee weken heb ik mijn thuisland nog niet moeten missen. Deze keer ga ik 11 volle weken aan de andere kant van de wereld wonen. Soms vloek ik tegen mezelf: "Wat doet ge uzelf toch aan, gekke meid." De andere dag kan ik niet wachten tot ik in het vliegtuig zit onderweg naar Paramaribo. Ik ga nog geen drie maanden weg en toch lijkt het zo lang. Al zal ik er wel anders over denken eenmaal ter plekke. Hoe zal mijn stage me bevallen? Zal ik tegen die hitte kunnen, met mijn gevoelige huidje? Hoe gaat ons huisje eruit zien? Ga ik het eten wel lekker vinden? Duizend vragen waarop ik nog geen antwoord kan geven, noch krijgen. Antwoorden die ik zelf zal moeten vinden. Ik kan alvast zeggen dat ik nu wel een erg grote stap uit mijn comfortzone zet. Ik word altijd verschrikkelijk nerveus wanneer ik me aan iets nieuw moet wagen, zoals aan een nieuwe studie beginnen, solliciteren voor een studentenjob, een fitness binnenwandelen terwijl iedereen je aanstaart, ... En ik ben er zeker van dat ik de nacht voordat ik dit kleine landje verlaat geen oog zal dichtdoen en de volgende ochtend geen hap door mijn keel ga krijgen. Of ik het er voor over heb? Hell yeah! Introvert of niet, ik wil me aan dit avontuur wagen! Ik heb zin om eventjes uit mijn schelp te kruipen en lekker gek te doen.

Maar eerst nog eventjes genieten van de koude en de sneeuw. En nog lekker veel afspreken met vrienden, een afscheidsfeestje organiseren, gezellig thuis zijn bij mijn familie en de geliefde hond en veel quality time met le boyfriend. 

 Binnen iets meer dan drie weken kan ik jullie overladen met zonnige foto's. Zijn jullie daar wel klaar voor?

Vergeet zeker niet mee te doen aan mijn weggevertje!

~♥~

10 opmerkingen:

 1. Aaaah! Ik moet je tekening nog maken en opsturen voor je vertrekt! *stress*

  Maar... geniet van je laatste dagen in België. Neem zeker je tijd om uitgebreid afscheid te nemen om je daarna volledig op Suriname te kunnen storten. En een buitenlandse stage of een uitwisseling is echt ideaal om even uit je schelp te kruipen en jezelf beter te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er klaar voor! Komaan he stresskipje, dat komt allemaal in orde. Heel spannend wel, maar gij gaat daar de tijd van uw leven beleven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk om dit te lezen! Zo'n twee jaar geleden zat ik in de zelfde positie als jij nu. In het begin zal het even wennen zijn, maar ik denk met veel heimwee terug aan mijn tijd in Paramaribo dus ik denk wel dat je het er goed zal hebben. Eten: Nasi en Bami zijn lekker! Kan je eten in de Warungs (eethuisjes). Roti vond ik zelf niet helemaal lekker, maar zeker eens proberen. Zeker eens uitstapje doen naar Brownsberg, op kaaimannentocht, Blanche Marie Watervallen, schildpadden checken,... Trek zoveel als je kan het binnenland in, want achteraf bekeken heb ik dat te weinig gedaan. En neem veel euro's mee, want als je uitstapjes wilt boeken, zien ze dat liever dan Surinaamse geld.
  Ik kijk nu al heel erg uit naar al je foto's en verhalen en dan zal ik hier met veel heimwee terugdenken aan mijn tijd in Suriname.
  En als je nog dingen wil weten: shoot!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Openbloeien zult gij daar doen, naar 't schijnt ;-)
  En zonnige foto's, laat maar komen! (al blijf ik intussen ook wel genieten van je mooie winterfoto's)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk er bijna even hard naar uit als jijzelf, vooral dan voor de zonnige posts over dit verre land! ;) Geniet ervan, once in a lifetime experience!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. WHaaauw - Geniet ervan en laat ons alvast delen in je mooi avontuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spannend, spannend, spannend! Knap dat ge het durft!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. da komt goe en da ga trouwens voorbij vliegen!
  voelde mij een half jaar geleden net hetzelfde voor een buitenlandse stagen & had the time of my life!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. en óf ik daar klaar voor ben zeg!
  de tijd gaat ook daar vliegen, dus binnen no time sta je gewoon weer op Belgische grond :)

  maar eerst veel genieten hoor. nu nog even thuis, en straks daar in Suriname!
  (en beloof me, probeer alsjeblieft zo'n geweldig accent aan te leren? ik vind het fantastisch ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 1 voordeel: je kan gewoon in je eigen taaltje spreken. Het lijkt me echt geweldig. Wat een kans, groot gelijk dat je die met beide handen aanpakt. Mag ik niet mee? Ben die sneeuw en de kou al meer dan zat..

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!