vrijdag 18 januari 2013

Uitgetest: Kudzu

Ouder worden doet wat met een mens. Ja, ik beken, ik ben zo'n tuttemie die wallen en blauwe kringen rond haar ogen wilt wegmoffelen. Voldoende slapen en routine zit er als kotstudent nog lang niet in, dus moet ik het op een andere manier oplossen. En daar doet oogcrème haar intrede. Aangezien ik heb besloten om alleen nog maar natuurlijke verzorgingsproducten aan te schaffen, leek het handig om mijn eerste bestelling bij eco webshop Kudzu te doen. Was dat even moeilijk, er bestaan zoveel soorten oogcrème! Daarin ben ik dan weer geen tuttemie. Waarom moet een mens tussen zoveel verschillende producten kiezen? 


Ik ging voor het aantrekkelijkst, en logischerwijs ook goedkoopst. Nuja, tweede goedkoopst. De Yes To Cucumbers en Yes To Carrots-lijn (of is het gewoon Yes To?) spreekt me al een tijdje aan, dus die werd het dan maar. De komkommer versie, aangezien ik niet zo stond te springen om met wortelgeur op mijn gezicht rond te lopen. Daarnaast had ik ook een nieuwe tandenborstel nodig. Dus waarom geen composteerbare tandenborstel met varkensharen? Lekker groen! Al liep ik voor die varkensharen niet meteen warm.

Op naar de bestelling zelf. Bestellen bij Kudzu is lekker simpel en snel. Het pakketje rolde sneller dan verwacht in de bus. Het uittesten kon beginnen!


Met de tandenborstel heb ik toch nog eventjes gewacht. Die varkensharen hielden met wat tegen. What can I say? Ik denk gewoon te veel na. Uiteindelijk heb ik het toch maar gedaan, anders zou er van deze review nooit sprake zijn geweest. Gedachten op nul en poetsen maar. Al bij al niet zo'n slechte ervaring. Al is de tandenborstel wel verschrikkelijk hard. Ik dacht dat mijn tandvlees helemaal weggepoetst werd. Ik heb hem na een weekje toch braaf opzij gelegd. Jammer. Mijn tanden geven de voorkeur aan een zachte behandeling. De composteerbaarheid ervan heb ik wel nog niet uitgetest. Maybe one day?


Op naar de oogcrème. Eerst en vooral nam ik de ingrediënten eens onder de loep, want zonder vertaling weet je nooit wat al die verdomd moeilijke benamingen nu eigenlijk zijn. Alle ingrediënten zijn inderdaad van natuurlijke oorsprong. En ondanks het feit dat het goedje de benaming 'komkommer' krijgt, zitten er veel meer extracten van planten en groenten in dan enkel van komkommer. Broccoli, spinazie, kamille, dille, aloë vera bladeren, ... Het lijkt wel een groentesoepje! (flauw mopje)

Yes To Cucumbers ruikt inderdaad lekker fris naar, jawel, komkommer. En komkommer is mijn favoriete groente, dus yay! Allereerst, ik ben allesbehalve een ochtendmens. Mijn ogen voelen aan als lood wanneer ik, na duizend keer snoozen, uit mijn bed strompel. Een beetje van deze oogcrème en mijn ogen voelen opeens wakker aan. Het goedje smeert goed en geeft een instant fris gevoel. Geweldig!

Groot nadeel: de oogcrème trekt niet in de huid, maar blijft er als een beschermlaagje op liggen. Wat niet bepaald aantrekkelijk is. Zeker geen crème om 's ochtends te gebruiken, tenzij je een hele dag binnenshuis zit en niemand je glanzende wallen kan aanstaren. Ik gebruik hem enkel nog voordat ik ga slapen. Mijn blauwe kringen zijn ook nog niet echt verdwenen, maar dat ligt mogelijk aan mijn vreselijk slecht slaappatroon. Moesten ze nu nog wat doen aan dat vieze laagje, zou het de perfecte oogcrème zijn.

Edit: Dorien liet me weten dat dit een ooggel is in plaats van een oogcrème en dat het dan logisch is dat het zo'n laagje achterlaat. Ik heb weer iets bijgeleerd!

Al bij al een leuke eerste bestelling bij Kudzu. Ik ga in de toekomst zeker nog een bestelling plaatsen.

Wat vinden jullie van zo'n reviews? Meer in de toekomst of toch liever niet?

Vergeet zeker niet mee te doen met mijn weggevertje!

~♥~

7 opmerkingen:

 1. Meer van dat! Yes To is inderdaad wel geweldig. Toen ik mijn haar nog met shampoo waste, gebruikte ik heel vaak de tomaten-, wortel- en komkommershampoo. Ik waste onlangs mijn sjaal met een restje tomatenshampoo, gewoon om de heerlijke geur nog eens te ruiken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is eigenlijk wel de bedoeling dat het niet intrekt want het is een ooggel ipv een oogcreme. Dit is wel een oogcreme: http://www.kudzu.be/nl/winkel/artikels/i/44543
  Misschien die eens proberen? En verder dan dat vind ik reviews altijd superleuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik wist zelfs niet dat daar een verschil in was. Dat verklaart veel :-) Bedankt voor de opmerking! Ik heb weer wat bijgeleerd :)

   Verwijderen
 3. Geen ervaring met deze oogcrème, maar wat jammer dat hij zo'n vet laagje achterlaat! Yes To is wel echt een heerlijk merk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker nog meer! Fijn dat je ook eerlijk bent want niet alles is super. Zo heb ik daar de drinkbus van dertig euro gekocht, de flip-top (of hoe was het nu weeral), en dat is niet zo een schitterend product. Eenmaal dat je de dop open heb gedraaid sluit deze niet meer goed. Waardoor je echt moet zien dat de drinkbus steeds rechtop staat, wat niet steeds lukt, waardoor ik regelmatig een natte tas en boeken heb. Misschien dat het aan die van mij ligt, maar ik ben hier niet zo blij mee. Zeker omdat de prijs vrij hoog is. Dan verwacht je toch een goed ding.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!