dinsdag 26 februari 2013

Gastartikel: DIY haarserum

Om af en toe eens wat anders te schrijven dan mijn Surinaamse verhaaltjes, besloot ik een aantal gastbloggers op te trommelen. Ik was héél blij toen Zoë hier graag een DIY wilde delen. Zoë maakt haar eigen natuurlijke producten en deelt een aantal van haar recepten graag met haar lezers. Geen zin om die recepten uit te proberen? Dan kan je haar producten ook steeds kopen! Ik volg haar blog nu al een hele tijd en ben nog steeds een trouwe lezer. Lees verder om te leren hoe je zelf een haarserum kan maken.

- - * - -

Wanneer het gaat om verzorging, geloof ik zo goed als niks meer van wat de verpakking me vertelt. Natuurlijk? Yeah right. Voorkomt rimpels? Sure. Heelt gespleten haarpunten? Alsof dat mogelijk is.

Hoe langer, hoe meer verzorgingsproducten in mijn badkamer worden vervangen door een zelfgemaakte variant of door een merk dat fijne ingrediënten gebruikt en ook over het milieu nadenkt.
In deze DIY toon ik je hoe je erg eenvoudig een heel fijn haarserum kan maken met enkel natuurlijke ingrediënten


Benodigdheden:

·         Kokosolie
·         Argan olie
·         Jojoba olie
·         Amandel olie
·         Etherische olie / parum olie
·         Lege kleine potjes (ik gebruik lege tester potjes van Lush)
·         2 potten/kommen (au bain-marie) en iets om te roeren


Best kan je eerst de potjes waar je het serum zal indoen, uitkoken. Zo zijn de laatste resten van het vorige product verdwenen en zijn je potjes schoon en bacterievrij.


Zet dan een pot met water op het vuur en leg daar en iets kleinere kom in (au bain-marie). In de bovenste kom doe je 8/12 kokosolie, 2/12 argan olie, 1/12 jojoba olie en 1/12 amandel olie. Je hebt niet per se al deze ingrediënten nodig. In tegendeel, enkel kokosolie is ook al erg fijn als haarserum, idem voor argan olie.

Wanneer alles gesmolten is, haal je de kom van het vuur en roer je nog eens goed door. Wanneer het mengsel een beetje is afgekoeld kan je een etherische olie toevoegen. Ik koos voor rozemarijn omdat dit goed zou werken op bruin haar. Je kan ook kiezen voor een parfum olie, maar die heeft geen positieve effecten op je haar.


Je kan het haarserum nu in je potjes gieten. Zet ze even in de koelkast en ze zullen al gauw opgesteven zijn. Nu kan je ze leuk verpakken en cadeau doen! Met erg weinig olie maak je namelijk al snel een grote hoeveelheid serum.Nu is je haarserum helemaal klaar! Je kan het best op droog haar gebruiken, aangezien een olie niet hecht aan nat haar en het dus voornamelijk op je kledij zal terechtkomen. Neem een klein beetje serum uit het potje en wrijf het tussen je handen zodat het smelt. Nu kan je het door je haarpunten werken. Gebruik dit niet op je haarwortels, het is een olie en die kan er voor zorgen dat je haar er vet gaat uitzien.

Gebruik jij een haarserum? Zo ja, welk?

Veel plezier met DIY-en!

Liefs, Zoë


- - * - -

Heel erg bedankt voor deze geweldige DIY, Zoë!

~♥~

9 opmerkingen:

 1. Graag gedaan Jessi! Heel veel plezier in Suriname :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cool! ik gebruik trouwens altijd haarserum van lush!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een leuke en handige tutorial, merci Zoë! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Awesome! Zijn dat potjes die je spaart van de Lush of kan je die elders ook halen/kopen/bestellen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Ik gebruikte oude lege Lush tester potjes :) Even uitkoken en dan kan je ze gemakkelijk hergebruiken!

   Verwijderen
 5. Heel leuk! Dit wordt op haarforums ook wel eens een "leave-in" genoemd... ik gebruik het vooral voor droge puntjes, gaan ze heel mooi van glanzen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg leuk, zou die serum wel willen uitproberen!!

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!