donderdag 4 april 2013

Nickerie - Bigi Pan


Ons tweede tripje bracht ons naar Bigi Pan, een vogel natuurgebied. Met een busje reden we langs Groningen en Nickerie alvorens in een bootje te stappen onderweg naar Bigi Pan. We voeren langs wederom prachtige taferelen en wisten er enkele prachtige vogels te spotten. Helaas kon mijn standaard lens het niet aan, waardoor ik geen foto's heb van de vogels. Na een tijdje varen, kwamen we aan op onze verblijfplaats. Een open meer waar een hangmattenkamp op paaltjes in het water op ons stond te wachten. Nog primitiever dan in Matapica, moesten we de toiletten doorspoelen met water uit het meer en wasten we onze handen met water uit een regenton. Het eten werd voor ons klaargemaakt, de hangmatten opgehangen en met een glas Borgoe cola in de hand genoten we van de rust die over het meer neerdaalde. We genoten van het uitzicht, het water, vogels, de zonsondergang en de open sterrenhemel. Hier is het leven te prachtig voor woorden. Die avond wist ik dat ik verliefd aan het worden ben op dit prachtige land. 

Mijn tweede nacht in de hangmat. Ik heb eindelijk mijn draai gevonden en wiegde mezelf heerlijk in slaap. Een korte nachtrust later was het tijd voor een modderbad in het meer. Lekker vies, maar des te gezelliger! Nog wat genieten aan het kamp en dan weer richting de stad. Een gezellig weekend, met gezellige mensen. Toch hebben we onvoldoende vogels gespot, daar waar het op onze trip voornamelijk om te doen was. Bigi Pan is aangenaam, maar zeker geen aanrader voor vogelliefhebbers. Ondanks dat was het zeker een geslaagde tweede trip!

Geniet in ieder geval mee.

bigipan6
bigipan5

~♥~

2 opmerkingen:

  1. Waaauw, amazing! Ik krijg ook de reiskriebels!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jessi, mooie plaatjes!
    Heb je wel een boottocht gemaakt op het juiste moment en de juiste plaatsen rond de 'Pan'?
    Als je 's Ochtends vroeg en aan het eind van de middag in een niet te lawaaierige boot het begroeide deel van het gebied betreedt - dan zal je een groot verschil zien. De hoeveelheid vogels is ook van de seizoenen afhankelijk. Het gebeurt te vaal dat de touroperators met de boten langs de broedgebieden heen razen. Het duurt wel even voordat de vogels op hun plekjes weer terug zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!