vrijdag 12 april 2013

Overbridge - Afobaka

ob

Suriname kent geen stranden. Er is geen zee, enkel de Surinamerivier en andere rivieren en kreken stromen doorheen het land. Voor zo'n tropisch land als dit is dat heel jammer, maar daar is gelukkig een oplossing voor gevonden. Zo zijn er langs de Surinamerivier enkele stranden aangelegd. Denk aan witte stranden, palmbomen, hangmatten in de bomen en een adembenemend mooi zicht op de natuur. Wij besloten samen met onze huisgenoten, enkele vrienden daarvan en een Surinaamse vriend met de auto op roadtrip te gaan naar een van die stranden: Overbridge.

Het werd een gezellig en lachwekkend weekend. Met twee auto's reden we naar Overbridge. De tocht richting het Brokopondomeer is prachtig. Ik merkte meteen dat we richting jungle aan het rijden waren, we kwamen onderweg vrachtwagens tegen die bauxiet vervoeren en voor niemand stoppen en voelden de zon op ons gezicht. Het leven is hier schoon.

Aankomen in Overbridge is zoals toekomen in het paradijs. Een wit zandstrand vol hutjes en palmbomen. Het is een soort van Centerparks in de Caraiben, zeg maar.We hingen de hangmatten op en lagen de hele dag aan het strand. Genietend van de rust. De jongens speelden af en toe muziek op hun gitaar en we zwommen op het afgebakend stukje rivier, daar waar 'normaal gezien' geen piranha's komen (jawel...) We namen een kijkje bij de vissers iets verderop en kregen vers gevangen piranha's te zien. We mochten zelfs eventjes mee vissen, helaas zonder succes.

Tijdens de avonduren dronken we borgoe cola, maakten we een nachtelijke boswandeling en lagen we naast elkaar met onze rug op de pier, te staren naar de open sterrenhemel. De vleermuizen vlogen in zwermen over ons hoofd. Het leek wel een film! We vielen in slaap in onze hangmatten met het akelige geluid van de brulapen op de achtergrond.

De dag erna trokken we naar het dorp Afobaka, in het district Brokopondo. Daar hebben we genoten van het zicht over de stuwdam, de metalen brug waar je doorheen kan kijken naar het water in de diepte en het zicht over het Brokopondomeer.

Een meer dan geslaagd weekend! Roadtrippen is altijd een goed idee!

ob1
ob6
ob4
ob2.1
ob5
ob3
ob9
ob7
ob10
ob8

~♥~

6 opmerkingen:

 1. wat een paradijsje <3
  als je niet had gezegd dat het de zee niet was, had ik het helemaal niet door gehad. en ja oh - weinig is fijner dan roadtrippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw, dat is echt het paradijs, zoals Marlou al zei. Super mooie foto's heb je ondertussen al verzameld in Suriname, ik ben jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'Normaal gezien geen piranha's' haha, dat zou voor mij al genoeg zijn om er geen voet in te zetten! Of slapen met apen in de buurt ... Dit laat toch maar zien dat je snel je idee van 'normaal' aanpast wanneer je ergens anders bent. Geniet er nog van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik dat zo bekijk weet ik al naar waar ik volgend jaar op reis moet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en in hangmatten slapen in the best!! effe weird maar man, zo zalig!
  i miss it!!

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!