donderdag 30 mei 2013

DIY: ring uit restjes stof


Ik kreeg op mijn stage de kans om eventjes creatief bezig te zijn. Wat een openbaring, na al die maanden ongevraagde knutselpauze. Ik besloot een snelle en makkelijke tutorial in elkaar te knutselen. Het kost zo goed als niets en het is klaar voor je het weet. In no time heb je er een accessoire bij! Ik maak op deze manier redelijk veel juwelen. Ringen, kettingen, ... Het is zo makkelijk en snel. De beste manier voor knutselaars onder ons die weinig tijd hebben, maar wel met kriebelende knutselvingers zitten.

Wat heb je nodig?


Let's go!

1. Knip een klein cirkeltje uit vilt. Dat gaat als basis dienen voor je ring. Leg dit nog eventjes opzij.
2. Knip je stuk stof naar gewenste grootte. Het moet lang en smal worden. Hoe langer je stuk stof, hoe dikker de ring gaat worden.
3 + 4. Heel de ring is gemaakt van opgedraaide stof. Draai de stofrond  je vinger en rol ze in een cirkel rond het beginpunt. Dat beginpunt maak je door het puntje stof tussen wijs en duimvinger te rollen.
5. Draaien en rollen tot je ring de vorm krijgt van een slakkenhuisje. Vergeet af en toe je stof niet vast te lijmen. Dit kan wel eventjes een plakboel worden. Je moet eventjes zoeken naar de juiste werkwijze.
7. Wanneer je denkt dat je ring de gewenste grootte heeft, lijm je het stukje vilt er aan vast. Daarna lijm je de ring vast aan hetzelfde stuk vilt. Laat lang genoeg drogen.Et Voila! De ring is klaar voor gebruik!
 
~♥~

4 opmerkingen:

Voel je vrij een berichtje achter te laten!