vrijdag 10 mei 2013

Mariënburg - Nieuw-Amsterdam


Een verblijf in Suriname moet gepaard gaan met een aantal culturele uitstapjes om de geschiedenis van het land wat meer te begrijpen. Het weekend na ons bezoek aan Overbridge brachten we (de Belgjes en Surinamers) een bezoek aan Mariënburg, een oude suikerrietplantage en -fabriek en aan fort Nieuw-Amsterdam.

We verorberden een heerlijke brunch bij de Chinees en waren verzadigd voor de rest van de dag. Daarna reden we met onze Surinaamse vrienden richting Mariënburg, de verlaten suikerrietplantage en -fabriek waar vroeger de rum van 90% werd gemaakt. Ook wel 'palm' genoemd. En ja, die heb ook ik geproefd. Ik kan zeggen dat ik het heb gedronken, maar meer niet. Het proeft gewoon naar pure alcohol, ontsmettingsalcohol. Krijg je het wel lekker warm van.

Van daaruit trokken we naar fort Nieuw-Amsterdam. Het tweede fort dat gebouwd werd om Suriname te beschermen tegen aanvallen. Nadat bleek dat het eerste fort, gelegen in Paramaribo, te ver landinwaarts lag, hebben ze een nieuw fort op een betere locatie geplaatst. We genoten van de frisse wind en het prachtige uitzicht en trokken dan weer richting stad. Onderweg proefden we nog heerlijke zoete Hindoestaanse snacks. Een gezellige dag vol leuke herinneringen.

mb6


~♥~

1 opmerking:

Voel je vrij een berichtje achter te laten!