maandag 23 januari 2012

It's all about birds and jewellery

Tijdens de examens ben ik in een heel erg creatieve bui. Op de één of andere manier ben ik dan erg ontspannen en begin ik uit het niets te prutsen. Jawel, ik heb enorm veel last van concentratieverlies. Vooral omdat die saaie cursus voor mijn neus niet bepaald aantrekkelijk is. Na één pagina begint mijn brein al in creatieve modus te draaien en ben ik de interesse in mijn cursus compleet kwijt. Dan kan ik het niet laten mijn kriebelende vingers te kalmeren door aan het knutselen te slaan. Achteraf voel ik me natuurlijk enorm schuldig door mijn gebrek aan discipline, maar aan de andere kant ben ik wel erg trots op wat ik in elkaar heb gestoken. Knutselen vergt ook discipline, toch? In de eerste foto zie je de oorbelletjes die ik maakte van oude knopen die ik in mijn grootmoeder haar oude doos vol knoopjes vond. Ik wist niet dat oorbellen maken zo simpel was. Gewoon twee knopen, oorbelletjes en lijm. Et voila!

De tweede foto toont een ring die ik maakte uit Fimo. Ik ben er best trots op. Na enkele pogingen is het me sort of gelukt iets te maken dat op een roosje lijkt. Het enige nadeel is dat de Fimo wat gebarsten is doordat ik niet lang genoeg heb gekneed om het goedje soepel te maken. Volgende keer beter. Deze ring blijft hoe dan ook mijn eerste schone Fimo creatie.


Onder die leuke zelfmaaksels was er nog iets mooi te zien: vogeltjes. Een bloesje dat ik onlangs kocht  in de H&M en waar ik echt verliefd op ben. Misschien laat ik het binnenkort wel in zijn volle glorie zien, want het is het waard.

En dan kruip ik nu weer achter mijn boeken. Hoop ik ^-^

~♥~

5 opmerkingen:

 1. Zo tof! Zowel de knoopjesoorbellen (echt mooikes!) als de ring (een eerste probeersel met fimo kan nooit goed gaan, ik spreek uit ervaring!) als het bloesje! Ik wil het graag in volle glorie zien ja!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het net mooi dat de fimo wat gebarsten is, dat geeft het geheel een mooie vintage look :-) En eigenlijk ook een beetje 'echter'.. die perfect gladde fimo-maaksels zien er voor mij meestal té fake / plastiekerig uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha herkenbaar, juist tijdens mijn toetsen ben ik altijd met andere dingen bezig en kom ik op de beste ideëen! Leuk stofje ja, ik heb daar het jurkje van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel, dat vind ik wel een mooi compliment ^^.
  Ik heb het boek vandaag in de brievenbus gekregen en heb er al eens in gebladerd. Ik heb al meteen zin om er in te beginnen. Natuurlijk zijn het nu nog examens en zou het een beetje te afleidend zijn. Ook niet slim van mij om het dan tijdens de examens te bestellen ^^.
  Ja, ik was er ook op pukkelpop en het was er niet gewoon. Echt jammer dat iets wat zo mooi moest worden zo dramatisch is afgelopen.

  Die oorbelletjes zijn heel mooi en het is zoals ik onlangs zelf ook heb ondervonden inderdaad niet zo moeilijk. Ik heb hier al eens in mijn mama haar knopendozen gesnuffeld en er liggen er al een hoopje te wachten om in oorbelletjes te worden getransformeerd ^^.
  Het fimoroosje vind ik eigenlijk wel goed gelukt hoor, zeker voor een eerste creatie te zijn! Vroeger vond ik het ook heel leuk om met fimo te experimenteren en maakte ik zo van die voorgemaakte pakketten. Dan had ik een koe of een giraf die ik dan op de vensterbank kon zetten. Nu is het ook al geëvolueerd tot het maken van juwelen. Eens je het in de vingers hebt, kunnen er best mooie creaties uitkomen! Blijven kneden en proberen zou ik zo zeggen!

  (amai, het is een heel verhaal hierboven!)

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!