woensdag 25 april 2012

Fleurs à couper


Zondag reed ik met mijn mama naar huis toen we plots een prachtig veld vol tulpen tegenkwamen. Er hing een groot spandoek waarop ' Fleurs à couper' stond. We wilden er het fijne van weten en deden rechtsomkeer. Een soort van kassa, enkele mesjes en een informatiebord over het gepast knippen van tulpen was het enige aanwezige. Voor slechts 45 cent kon je zelf je tulpen uitzoeken en knippen. Al vertrouwen de planters er wel op dat iedereen braaf de centjes in de gleuf stopt. Wat wij trouwens flink deden! Hoe geweldig groen! Ik was meteen verkocht, alsook de mama.

 
Ik leerde dat je tulpen moet knippen wanneer ze nog gesloten zijn, maar hun kleur zichtbaar begint te worden. En wanneer je de tulpen in een vaas zet, moet je net onder de bloem een gaatje prikken doorheen de stengel. Zo vallen de tulpen niet meteen open en heb je er langer geniet van. Geweldig toch!

5 shone tulpjes knipte ik, voor op mijn kot. En mijn schoenen, tja... die waren zo schoon niet meer.

Ziet ze pronken. 
~♥~

3 opmerkingen:

  1. Oeh leuk! Ik hou van verse bloemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh waw die kleuren, zo schoon ... Ik hou best wel van bloemen, de kleuren en de sfeer die ze met zich meebrengen, maar mijn allergie denkt daar anders over. Maar ondertussen ben ik wel grootafnemer van de valse bloemen van bij de Wibra, die zijn van verrassende kwaliteit :p

    BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!