vrijdag 20 juli 2012

Nieuwe ontdekkingen

Tijdens Hip & Handig had ik af en toe de tijd om eens rond te snuisteren en andere leuke spulletjes te gaan bewonderen. Er werden stuk voor stuk leuke dingen verkocht, maar twee dames wisten mijn hartje te doen smelten.

Foto's van Mielis

Mielis is het winkeltje van Inse Bouwen. Ze maakt juwelen, kaartjes en tassen. De juwelen worden gemaakt uit shrinkels. Plastiek dat gebakken wordt in de oven en daarna beschilderd wordt. De juwelen zijn stuk voor stuk uniek en volledig met de hand gemaakt. En het is allemaal niet duur! Ik ben helemaal verkocht!

Foto van maison des histoires

Maison des histoires is een designercollectief onder leiding van Lalynn Wadera en Laura Van Neygen. Twee keer per jaar gaan ze met een hele hoop ontwerpers aan de slag. Ze werken zowel kledij als andere accessoires uit. Ze herinterpreteren een bestaand boek dat tot de verbeelding spreekt. Dit seizoen lieten de twee dames zich inspireren door 'De geheime tuin' van Frances H. Burnett. Het is een dromerige collectie, vol leuke pastelkleurtjes. Geen wonder dat die mij zo aanspreekt. Ik ben voornamelijk voor de kledij gevallen. Het kleedje met de open rug (3e van links) is simpel, maar oh zo prachtig. Zelfs de binnenkant wordt met kleine schattige details afgewerkt. Je kan de kledij zelf samenstellen in de kleuren die je wilt. Hemels! Ik ben fan!

La vie d'une rêveuse is nu ook op Facebook te vinden. Liken die handel!

~♥~

1 opmerking:

  1. De voorstelling van maison des histoires hun recentste collectie was in haute cuisine (het kunstenaarsatelier waar ik eens over geblogd heb), daar wou ik toen heen, maar om één of andere reden kwam het niet uit. Jammer want ziet er echt heel mooi uit! En zeker in de setting van haute cuisine moet dat zwaar de moeite geweest zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!