woensdag 23 januari 2013

Consuminderen in oktober, november en december

Jawel, ik ben nog steeds aan het consuminderen. Al zal dit voorlopig wel mijn laatste post zijn. Voor mijn reis naar Suriname moet ik een heleboel voorbereidingen treffen, waaronder gepaste kledij kopen. Aangezien ik niet over zoveel zomerse kledij beschik en veel schoenen het deze zomer hebben begeven, moet ik nog een deel aankopen. Tweedehands is niet altijd de makkelijkste optie (vooral niet voor schoenen), dus moet ik mijn maximum aankopen eventjes overschrijden. Geen nood, na mijn avontuur ga ik mijn consuminderplan braaf verderzetten en ga ik mijn regels zelfs aanpassen. 

Ziehier wat ik de laatste maanden kocht. Ja, ik kocht iedere maand iets, shame on me. Maar ge moest eens weten wat ik vroeger allemaal kocht.


In oktober kocht ik deze mooie ketting van de Hema. Ik had hem al een aantal keer zien hangen en was er zo verliefd op  geworden. Ja, ondanks mijn consuminderplan struin ik nog vaak door winkels, zomaar. Na de zoveelste keer voorbij deze schoonheid te wandelen had ik tegen mezelf gezegd: "Als die ketting hier de volgende keer nog hangt, koop ik hem." En jawel, een paar weken later hing die er nog steeds. Hij is ook gewoon zo mooi... En hij was goedkoop!


In november moest ik mijn cadeaubonnen van de Veritas opgebruiken. Ieder jaar koopt er wel iemand een bon van de Veritas voor mij en ieder jaar moet ik die op het laatste moment gaan opgebruiken. Ik kon wel een paar panty's en sokken gebruiken, maar die tellen niet mee. Ik kocht nog een beetje knutselgerief en met het resterende bedrag trakteerde ik mezelf op een paar schattige handschoenen. Aangezien mijn cheaperds van de H&M al vol gaten zaten en mijn breiskills nog niet zo gevorderd zijn, is het zeker geen miskoop. In ieder geval geen geld opgedaan deze maand.


In december kon ik het niet laten een kleedje te kopen. Ja, ik ben zot van kleedjes en ja, vroeger kocht ik er heel veel. Voor zij die mijn aankopen hebben gevolgd, weten dat ik sinds april geen kleedjes meer heb gekocht. Da's dus een mijlpaal in mijn leven. Dit kleedje had ik al een paar keer gespot en naar goed gewoonte had ik mezelf de regel gesteld, "Als 't er de volgende keer nog hangt, is 't van mij!" Zo gezegd, zo gedaan. This beauty is mine!

Al bij al vind ik dat ik me goed aan mijn plan houdt. Ik koop slechts 1 nieuw stuk per maand. Hopelijk kan ik volgend jaar 0 zeggen.

Vergeet zeker niet mee te doen aan mijn giveaway!

~♥~

6 opmerkingen:

 1. Ik heb handschoenen in dezelfde kleur, maar wel zonder die mooie strik. Zelf heb ik van oktober tot nu zelfs helemaal niets gekocht (qua kleding etc dan)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en 't is een heel mooi kleedje, was ik nog vergeten.

   Verwijderen
 2. Mooie aankopen Jessi! En al geen kleedje meer sinds april, da's heel lang! Ik kocht in januari tijdens de solden een keimooi kleedje (eigenlijk een lange tuniek, maar met een zwart rokje eronder gaat het wel) van H&M, en ik ga misschien nog wel eens naar de solden deze maand :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt gelijk! Het is beter om te minderen dan alles op te geven. Dat hou je toch niet vol.

  Groetjes
  E.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Consuminderen betekent niet dat je niets meer mag kopen he. Zeker kleding verslijt, dus dat MOET je gewoon vervangen op een bepaald moment. Hoe dan ook: het is fijn om te lezen dat je er nog altijd zo bewust mee bezig bent, goed bezig! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ojee ik ben ook zo'n kleedjesfanaat! Ik zou er veel minder moeten kopen! Dat is een superkleur, I love it!

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!