maandag 27 mei 2013

Uitgetest: The Body Shop


Het is nu al een tijdje geleden dat ik heb besloten een poging te doen tot het vervangen van mijn verzorgingsproducten door natuurlijke varianten. Dit project heb ik zeker niet links laten liggen, het verloopt gewoon een tikkeltje traag. Jessistyle. Uitzoeken wat het best bij mij past en de tijd daarvoor nemen ligt niet altijd voorhanden. The Body Shop kwam vorig jaar al met de reeks Earth Lovers. Gierige ikke wilde niet meteen zoveel geld opsoeperen aan producten (gierig enzo), dus bleef ik geduldig wachten tot de soldenperiode. En mijn geduld werd beloond, want de flesjes kostten in januari nog 'maar' 9 euro per stuk. Ik kocht er dan maar meteen drie, want dan kreeg ik extra korting. En nu ik er toch was, keek ik nog eventjes rond. De oogcreme die eerst 17 euro kostte, stond er nu voor slechts 5. Die nam ik dan ook meteen mee! Doe nekeer zot! Het uittesten kon beginnen.


Earth Lovers

De serie Earth Lovers is volgens The Body Shop 100% biologisch afbreekbaar, zeepvrij, sulfaatvrij, parabeenvrij en bevat geen kleurstoffen. En de verpakking is gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal. Zoë nam de ingrediënten stevig onder de loep en schreef op haar blog dat het wel snor zit.

Ik testte de geurloze versie, watermeloen en peer uit. De douchegel is erg loperig en schuimt heel hard. Je hebt dus maar een heel kleine hoeveelheid nodig om je helemaal in te kunnen zepen. De geurloze variant heeft ook effectief geen geurtje, wat best wennen is voor iemand die van geurtjes houdt. Maar daarom niet minder slecht. Watermeloen en peer ruiken ook sterk naar wat ze moeten ruiken. Maar eenmaal ingezeept en afgespoeld laat het een zacht en fris geurtje achter. Mijn huid voelt achteraf ook lekker zacht. Ik vind het een meer dan geslaagde reeks. Alleen jammer van het prijskaartje.

Groene douchegel: check!

Wat ik met de lege flesjes ga doen als ze opgebruikt zijn, weet ik nog niet. Misschien zelf douchegel maken? Toekomstplannen...


Nutriganics

De oogcrème kocht ik nadat de ooggel van Kudzu niet geschikt bleek voor gebruik overdag. Nutriganics is de eerste lijn van de winkel met het label Ecocert voor organische cosmetica. Dit zou dus een product zijn dat 99% natuurlijke ingrediënten bevat. Ik nam de ingrediënten eens door en onderzocht of ze wel degelijk aan de aanbevelingen voldoen. Ik denk dat het wel in orde is met die 99%.

Het potje heeft een pompje waar je minieme hoeveelheden uit kan halen. Heel handig, aangezien je amper wat nodig hebt. Het goedje is makkelijk uit te smeren. De huid rond mijn ogen voelt meteen veel soepeler. In tegenstelling tot de instant frisheid die Yes To Cucumbers geeft, merk je er bij Nutriganics amper wat van. De blauwe kringen rond mijn ogen verzachten ook niet.

Een oogcrème brengt bij mij duidelijk weinig verandering teweeg en hoort niet thuis in mijn 'natuurlijke toilettas'. Misschien moet ik maar eens naar de aloude trucjes reiken, zoals theezakjes en komkommers?

Groene oogcrème: check, maar niet voor herhaling vatbaar.

Koop jij graag producten van The Body Shop?

~♥~

2 opmerkingen:

  1. Krulllemarieke27 mei 2013 om 11:00

    Was het niet zo, dat als het veel schuimt, het van goedkope schadelijke materialen gemaakt was? In elk geval, de douchecreme heb ik ook al eens geprobeerd (citrus ofzo denk ik) en die vond ik goed. Een klein roos tubetje tegen wallen ook, maar dat deed naar mijn mening niks...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik de fragrance free versie van earth lovers nu al een tijdje. Aangezien ik allergisch ben aan parfum ben ik het geurloze ondertussen al gewend ;-). Het is een fijne zeep, maar ik denk dat ik binnenkort eens iets anders probeer. Er zijn veel biologische producten op de markt die de moeite waard zijn om te testen. Het is wel niet altijd even makkelijk om daar nog eens een geurloze variant in te vinden, maar ja...
    Het probleem van te veel schuimen heb ik wel niet... Maar dat is misschien omdat ik er vrij weinig van gebruik. Met 1 flesje kom ik bijna een half jaar aan denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!