vrijdag 22 februari 2013

Wat ik vorige week allemaal deed


- Totaal onverwacht een helikoptervlucht meemaken. Voor 109 SRD (25 euro) kon je gedurende 10 minuten meevliegen in een helikopter. Na even twijfelen besloten Anike en ik dan toch gewoon de stap te wagen, want 25 euro is niet niks natuurlijk. Maar we zijn hier om nieuwe ervaringen op te doen. Dus dat deden we dan ook maar! En hup, toen zaten we plots in een helikopter, een ritje te maken rond Paramaribo. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Een prachtige ervaring.

- Roti proeven bij Chris Roti Shop. Iets te enthousiast nam ik een eerste hap. PIKAAANT! Mijn mond stond in vuur en vlam. Ik kreeg het ding helemaal niet op, zo verschrikkelijk pikant was het. Eerste ervaring met Roti: fail.


- De Palmentuin met diens suuuuper hoge palmbomen bezoeken. Je hoort er de vogeltjes fluiten, vlinders fladderen en je doet niets anders dan staren in de lucht.


- Genieten van het prachtige zicht op de Surinamerivier vanaf de pier met het rustgevende geluid van de golven. Niets beter dan dat. Prachtige plek om een boek te lezen.

- Op het balkon zitten tijdens een tropische regenbui, want die zijn hier natuurlijk ook aanwezig. Veel meer kan je dan niet doen. Zitten, kijken en wachten tot het voorbij is. Dankzij die regenbui moesten we onze zaterdagplannen om naar Nieuw-Amsterdam te fietsen annuleren. Geen ramp, nog genoeg weken de tijd. Dan maar, tussen twee regenbuien door, richting Hermitage Mall gefietst. Dagje slenteren in een shoppingcenter: check.

- Op dag 5 alvast Mc Donalds verorberde, inclusief Mc Flurry (die hier overigens groter zijn en maar de helft kosten van i n België!). Lekkere Surinaamse kost...

- Voor het eerst uitgaan tot in de vroege uurtjes in de Zsa Zsa Zsu en een heleboel Nederlandse studenten leren kennen via een huisgenote.

Ondertussen is mijn eerste stageweek al bijna voorbij. Ik heb al leuke dingen mogen doen, waaronder voorpaginanieuws schrijven! Maar ook minder leuke dingen, jammer genoeg. Maar daarover later meer.

~♥~

2 opmerkingen:

 1. Ah Roti, ik ben nog steeds niet zo'n grote fan :)
  Pas ook op als je bami besteld, zeg dan duidelijk dat je GEEN peper wil. Daarvan ga je echt huilen :p Je eventueel verstopte neus zal wel meteen vrij zijn :p
  En een beetje jaloers op die helikopter vlucht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zooo mooi die palmbomen! en huh wat is Suriname plat? :D
  veel fijns zeg, inderdaad doen wat je kunt doen. en hoera voor de voorpagina!

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!