woensdag 3 juli 2013

Mijn laatste weken in SurinameIk kan haast niet geloven dat het al juli is! Er is zoveel gebeurd sinds ik terug in België ben. Het is fijn om af en toe weer met mijn hoofd in Suriname te zijn. We gaan eventjes terug naar april. Het weekend na het paasweekend kwam mijn zus op bezoek. Dit wilde ook meteen zeggen dat mijn laatste drie weken in Suriname waren aangebroken.


Een snelle impressie van mijn laatste uitstapjes. We zagen dolfijnen en vingen kaaimannen. Wandelden, of eerder, verzopen in de jungle door een tropische regenbui. We hebben doorgezet en bezochten twee mooie watervallen en ontdekten een schattig diertje. We gingen naar een Caribisch wit strand waar we een verdwaalde baby schildpad spotten en het water inhielpen, we 's avonds een spelletje volleybal speelden met de lokale bevolking en er aapjes op mij kropen. We leerden Surinaamse lekkernijen koken en gingen vier dagen de echte jungle in. We wasten ons in de rivier, sliepen tussen de vleermuizen aan de voet van de Voltzberg, moesten een lange en zweterige wandeltocht van bijna 4u doorstaan om aan die berg toe te komen. Ik liep bijna op één van de giftigste slangen die in Suriname te vinden is. En uiteindelijk beklommen we, na weeral een tropische regenbui, de 240 meter hoge en vreselijke steile Voltzberg bij het krieken van de dag. Door de hevige mist hadden we niet het verwachte uitzicht, maar dat veranderde niets aan mijn trots. Ik heb een berg beklommen in Suriname, midden in de jungle. Waar je enkel apen hoort brullen en vogels voorbij ziet fladderen. De rust en pracht van de jungle heeft mijn hart veroverd... Onze laatste dagen brachten we door in de stad. En voor we het goed en wel beseften, zaten we alweer in het vliegtuig op weg naar huis. Wat zijn die maanden voorbij gevolgen!

 

Soms vind ik het jammer dat ik terug ben in het grauwe België.

Heb jij ook al eens zo'n avontuur meegemaakt?

~♥~

5 opmerkingen:

 1. Na drie jaar op rij vriendinnen op stage in Suriname gehad te hebben, heeft geen enkele zo'n mooie foto's van Suriname laten zien! Zo jammer eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw zeg, er zitten echt wel prachtige foto's tussen!
  Ik heb de indruk dat de reis echt wel je verdere leven positief beïnvloed heeft :-) Wat een avonturen en prachtige plaatsen die je gezien hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ohhhh wat mooi allemaal, en wat een prachtfoto's Jessica!
  je weet meer dan genoeg van mijn avonturen, maar ik ben blij dat het voor jou ook zo'n superfijne ervaring was :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat mooie land . ik wil ook ,maar prachtig foto.d

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah wauw, prachtige foto's! Heb helemaal zin om weer eens een verre reis te maken. Mijn laatste avontuur was in azie trouwens, ook een aanrader qua reizen

  BeantwoordenVerwijderen

Voel je vrij een berichtje achter te laten!